sociaal intranet

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Het doel was om het huidige, statische intranet om te zetten naar een sociaal intranet. Dit is gelukt en met succes.

Foto intranet RCE

nieuwe template uitgelicht

Sinds november 2019 is Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) over naar het social samenwerkingsplatform van Pleio. Het doel was om het huidige, statische intranet om te zetten naar een sociaal intranet. Dit is gelukt en met succes. Meer dan verwacht wordt er van alles gedeeld: van vacatures tot museumtips en van foto’s tijdens de lunchwandeling tot nieuws vanuit het departement.

oude situatie

RCE heeft ongeveer 350 medewerkers op drie verschillende locaties: Amersfoort, Amsterdam en Rijswijk. Tot november vorig jaar maakte RCE gebruik van een intranet waar medewerkers wel nieuwsberichten konden delen, maar in de praktijk werd er voornamelijk door een centrale redactie content geplaatst. Het intranet was in technische zin verouderd. De wens was om dit te veranderen in een social intranet.

oplossing: een social intranet in Pleio

Het basisidee van het nieuwe intranet is dat medewerkers content verzorgen in groepen. Hierin vindt iedereen de informatie om z’n werk te doen, actualiteiten en andere wetenswaardigheden of prikbord-items. Om de navigatie te vergemakkelijken is er een ‘A-Z index’ toegevoegd en twee hoofdpagina’s gemaakt: ‘Mensen’ en ‘Organisatie’.

resultaat

Dick van Mersbergen: ‘Het nieuwe intranet bevalt erg goed. Meer dan verwacht wordt er van alles gedeeld, van vacatures tot museumtips en van foto’s tijdens de lunchwandeling tot nieuws vanuit het departement’. ‘Het is goed te zien dat Pleio verder ontwikkelt en dat de wensen die er nog zijn voor de toekomst op de agenda staan. We hebben er alle vertrouwen in dat we het intranet samen met Pleio kunnen blijven verbeteren’.

Afbeelding van Dick van Mersbergen
Het nieuwe intranet bevalt erg goed. Meer dan verwacht wordt er van alles gedeeld.
Dick van Mersbergen